sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Maailman laidalla Kolumbuksen matkat

Nyt ollaan maailman laidalla mikäli vanhoja merikarttoja katsoo.
Aikaisemmin maailma loppui tänne..Tämän jälkeen ei ollut enää mitään.

Kolumbus lähti täältä  San Sebastianista ensimmäiselle matkalleen.

Täällä on Kolumbuksen museokin mutta on jäänyt tutkimatta. On jäänyt tutkimatta aika monta museota matkan varrella.
Cherbourgissa kävimme Titanic-museossa. Titanic pysähtyi matkallaan Cherbourgissa ja törmäsi myöhemmin jäävuoreen. Törmäsi ennen puoltayötä 14.4. ja upposi muutamaa tuntia myöhemmin 15.4.1912.

Tänään oli kalapäivä. Naapuriveneen Bill lähti aamulla merelle ja tulivat iltapäivällä takaisin mukanaan pari tonnikalaa. Kävin laiturilla katsomassa hienoja sinikylkisiä kaloja. Kohta kuului koputus kylkeen ja kysymys haluammeko kalaa. Myöntävä vastaus ja uunivuoka, jolle saimme 2-3 kiloa tonnikalaa, tuoretta, 5 tuntia aikaisemmin pyydettyä. Siitä saimme hyvän illallisen ja saamme vielä muutaman. Maistuu erilaiselle kuin purkkitonnikala.
Näyttä siltä, että vietämme aikaa enemmänkin täällä. Laituriparlamentti kertoi, että La Palman satamaan pääsee aallokko sisään ja heiluttelee veneitä oikein kunnolla. Siihen päälle vielä ensi viikon etelän puoleiset kovat tuulet niin siellä pitäisi pysyä veneessä vahtimassa venettä koko ajan eikä kierrellä saarta. Odotellaan varmaankin loppuviikkoon ja sitten katsellaan uudestaan minne mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti