torstai 18. lokakuuta 2012
Puerto Ricon satama, Gran Canaria

Lanzarote  - Gran Canaria

Hienoa purjehdusta sivu/sivumyötäisessä koko päivän ja yön. Tosin yöllä oli vähän viileä ja piti laittaa sukat jalkaan ja takki päälle. Purjehdusta kesti aamu puoli yhdeksään, jolloin olimme Gran Canarian rannikolla, tuuli loppui ja ajoimme loppumatkan koneella. Perille tulimme noin klo 12 päivällä eli 23 tuntia matkalla.

Aamulla Gran Canarian rannikolla saimme kalan. Boniitti, 4 kg, maukas hyvä ruokakala.

Cu@Sea Per oli käynyt varaamassa meille paikan valmiiksi, joten oli hyvä tulla kun tiesi, että on paikka valmiina. Nyt alkaa olla pahin syyssesonki näillä saarilla ja satamat ovat tukossa. On hyvä soittaa seuraavaan satamaan ja tarkistaa tilanne tai varata paikka.

Tulimme Puerto Ricon satamaan ja täällä on oltu pari yötä ja pari yötä vielä ollaan.
Ensimmäinen kosketus oikeaan turistipaikkaan.

Tänään kävimme bussilla  muutaman mailin päässä Puerto Moganissa varaamassa paikan pariksi yöksi ja sinne siirrymme perjantaina pariksi yöksi ennen matkan jatkamista Teneriffalle tai suoraan La Gomeralle tai La Palmalle, riippuen tuulista.

Iltapäivällä menimme bussilla Las Palmasin keskustaan ja edelleen venesatamaan. Näimme yhden suomalaisen, HR36. Tosin laitureille ei päässyt koska portit olivat lukossa.

Kun kävimme Moganissa varaamassa paikkaa, marina office kertoi, että olemme ensimmäiset suomalaiset tänä vuonna. Olemme nähneet kaksi suomalaista venettä aikaisemmin, Talisman ja Ultimathule, kummatkin La Corunassa. Lapsiperheveneitä ja lapset pääsivät leikkimään yhdessä La Corunan sataman lähellä olevassa leikkipuistossa ja vanhemmat vaihtoivat kuulumisia reunalla.

Tänä vuonna on pohjoismaista paljon norjalaisia joka satamassa, aika paljon ruotsalaisia, muutama tanskalainen mutta missä ovat suomalaisveneet?
2 kommenttia:

 1. Moikka koko reissuporukalle. Myös vene-Colalle.

  Hyvänäköinen kala kesytetty, miten maku? joko testattu.
  Nyt taitaa siimat ja vehkeet kestää.

  Nauttikaa auringosta,lämmöstä ja purjehduksesta.
  Helsingissä n.8 astetta ja lähipäivinä ollu sadetta ja tuulista.

  Mielenkiinnolla seurataan teidän reissua.

  Kireitä siimoja ja vaijereita kalastukseen.

  T. Kimi, Tiina ja Zeta,Nova koiruudet.
  20.10.2010

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä maku. Tonnikalatyyppinen, punainen ruodoton liha. Filettä tuli 3 kg. Nyt kun siimat kestää niin saadaan ruokaa.

   Poista