lauantai 27. lokakuuta 2012

Vuokrasimme eilen auton päiväksi (30 euroa) ja ajelimme saarta ristiin rastiin. Kapeita mutkateitä ylös ja alas.

Kävimme luonnonpuistossa, joka oli ylhäällä pilvirajassa eli olimme pilvessä koko porukka.
Lämpötila oli alle 20 ja takki päällä oli sopivaa. Tihkusade ja fiilis kuin syksyisessä sienimetsässä Suomessa. Patikointireittejä on paljon: 1km-25km, joten paljon voisi kierrellä valmiita polkuja. Kävelimme pari lyhyttä ja osaan ei päässyt pari kuukautta sitten olleen tuhoisan metsäpalon takia. Nyt metsää raivataan palon jäljiltä ja reittejä laitetaan kuntoon.


Sunnuntaina tarkoitus lähteä La Palmalle. Tuuli- ja sääennusteet hieman häiritsevät suunnitelmia. Ensi viikoksi luvattu kovia tuulia sekä La Palmalle sadetta joka päivä.

Tänään yritin puhelimella tavoittaa La Palman marinan mutta ei onnistunut. Huomenna uusi yritys. Todennäköisesti siellä on tilaa mutta monta venettä on ollut pari viikkoa jumissa Madeiralla ja nyt niille on ollut hyvät tuulet tulla alaspäin. Moni voi suunnata La Palmalle. Samoin jos on kovempia tuulia ja huonompaa säätä tiedossa voi olla, että veneitä ei lähde pois La Palmalta. Olisi hyvä varmistaa paikka etukäteen tai jos eivät ota varauksia niin ainakin kysyä onko tilaa.

Tämä, San Sebastianin satama on suojaisa, hyvä vesi ja sähkö sekä suht halpa (18,20 vrk) + netti 2 euroa 24h. Voi olla, että jos huomenna ennusteet ovat huonot, jäämme tänne vielä. Satama on aivan keskustassa, joten kaupat ovat lähellä. Täällä on hyvä ruokakauppa, joten täällä voi hyvin tehdä tarvittaessa veneen ruokavarustuksen ylitystä varten jos haluaisi startata täältä. Hinnat ovat hieman kalliimmat kuin esim. Teneriffalla koska kaikki tuodaan tänne.

Olemme varanneet marinapaikan Teneriffalta ja lähdemme sieltä Kap Verdelle.
Noin kymmennen päivän paikkeilla aletaan tavoittelemaan tuttuja: muutama ruotsalainen vene sekä pari englantilaista, jotka lähtevät myös Kap Verdelle.
Tarkoitus on lähteä samaan aikaan ja yrittää tehdä matkaa yhdessä.
Myös suomalainen Ultima Thule on lähdössä mutta myöhemmin.

Sitä ennen nautitaan auringosta ja paikallisesta ruuasta ja ainakin päällepäin kiireettömästä atmosfääristä.
Joko täällä La Gomeralla, tai jos päästään niin ensin La Palmalla, El Hierrolla ja sitten Teneriffalla.

Pitäisi kyllä päästä kokeilemaan uusia kalastusvälineitä.

Tällä hetkellä keskustassa eli ihan vieressä on konsertti ja hyvin kuuluu veneen kannelle. Itse asiassa niin hyvin, että ei ehkä uni tule ennenkuin se loppuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti