lauantai 1. kesäkuuta 2013


Bermuda – Azorerna

Vi startade onsdag 15.5. mitt på dagen från Bermuda. Samma tid startade också norska båtarna Promise, All-Linn och Qvicky och danska båten Bliss.
Efter första natten låg vi och Promise in bit före de andra, och tog beslutet att vi seglar till sammans, och de 3 andra kommer ett styck efter oss till sammans.

Det blev stickat o virkat på överfärden. Detta + barbiekläder ännu.
Vindarna kom och gick under hela resan till Azorerna. Ena dagen blåste det och andra var det nästan spegel lugnt.
Så vi har gått rätt mycket för motor denna resa, vi hade ca 500 l diesel när vi startade, och när vi var framme på Azorerna har vi ca 50 l diesel kvar. 

Här börjar levarationen
Nybakade kanelbullor levereras mitt på atlanten.
Som tur var hade vi inga ill väder på vägen utan passliga vindar de dagar som det var vind.
De 3 sista dagarna hade vi mot vind, så vi fick kryssa fram, och sista natten körde vi för motor
rakt mot Azorerna.
Vi saktade ner farten den sista dagen, för annars skulle vi ha varit framme i Horta mitt i natten, och vi ville inte denna gång komma in i främmande hamn mitt i natten.
Så vi seglade och gick för motor sådan fart att vi var lagom ca klo 8 på morgonen i Horta.

De 2 sista dygnen tog vi lite andra rutter än vad norska Promise gjorde, men före det hade vi seglat hela tiden till sammans. Det var tryggt och trevligt att hela tiden veta att man har en annan båt i närheten, och på nätterna kunde se deras ljus.

Delfiner hade vi varje dag runt båten
Våran överfart tog lite ca 3 timmar under 15 dygn. Promise kom in kvällen innan, de hann i dags ljus. De andra 3 båtarna kom in 1 ½ dygn senare.

Överseglatsen kändes långtråkig och tung på något sätt, för en som inte är en riktig sjöbjörn. Man skall säkert inte njuta av något annat än av att segla för att faktiskt tycka att dessa många dagar med bara hav omkring sig är en njutning.

Dessa är härliga att följa med, när de leker runt båten.
Delfin. En dag hade vi en stor val ca 30 meter från båten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti