sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Reilu kuukausi aikaa.

Tänään yksi projekti valmis. Pohja raavittiin ja hiottiin syksyllä ja nyt keväällä oli vuorossa pohjan kunnostus. 5 kerrosta primeria ja sen jälkeen kaksi kovaa myrkkyä, Hempelin Hard Racing Extraa ja niiden päälle vielä 3 kerrosta  Hempelin Mille Extraa. Nähtäväksi jää kuinka nämä Suomessa myytävät pohjamaalit toimivat matkan aikana.
Jos puolessa välissä pohja kerää elämää pintaansa niin karibialla tai Trinidadissa voidaan nostaa ylös ja laittaa hieman eri koostumuksella olevia pohjamaaleja.

Vielä on viikko veneen laskuun ja kyljet pesemättä ja vahaamatta. Muut asiat voi tehdä vedessä.

Kun vene on vedessä voi jatkaa pieniä lisäyksiä sähköpuolelle, automaattipilssipumpun paneeli, lisäsähköpaneeli, ankkuripelin katkaisija taakse. Nyt ankkurin voi laskea vain keulasta painonapeilla. Asentaa tuuligeneraattorin sekä aurinkopaneelit, invertterin, kansivalot, puukspröötin tuki, perämoottoritaavetti jne.

Sisälle on vaihdettu kaikkiin valaisimiin led-polttimot sekä kulkuvalot on vaihdettu led-valoiksi.

Tarkoitus on myös hankkia nykyiselle genaakkerille rulla ja jättää pois sukka. Näin genaakkerin käyttö ja säätö tapahtuu sitloorasta. Kuinka helppoa sen käyttö tulee olemaan jää nähtäväksi. Ainakin auki rullaaminen ja kiinni rullaaminen on helppoa ja genaakkerin voi jättää keulaan rullalle esim. yön ajaksi ylityksillä.

Isopurje on korjauksessa. Pientä laittoa lattataskuihin. Pystylatat ovat rikkoneet lattataskujen päät yläosasta.

Purjevarustuksena matkalle on genua, fokka, genaakkeri, ja iso. Spinnu jätetään kotiin. Matkalla korjautellaan sitten purjeita jos tarvetta ilmenee. Pienet korjaukset voidaan tehdä itse merellä.

Lautta pitäisi saada tulevalla viikolla.
Koska vene katsastetaan aikaisempaan ylempään luokkaan, vaatii myös se hieman hankintoja.
Tosin nykyiseen varustukseen ei paljon lisäyksiä tule.

Ja kalastusvehkeet. Niitä on hankittu jo talven aikana ja vielä lisää pitää saada. Ehkä vähän ylivarustelua mutta tarkoitus on kalastaa paljon eli vetouistella ja toivottavasti ruokailumme koostuvat pääsääntöisesti tuoreesta kalasta.
Takakaiteeseen tulee kaasugrilli joten matkan aikana  voidaan toivottavasti grillata kalaa. Joka toinen päivä grillattua kalaa ja joka toinen sushia ; )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti