perjantai 26. lokakuuta 2012

La Gomera

Gran Canaria, Puerto Mogan - La Gomera, San Sebastian
Lähdimme Moganista iltapäivällä klo 17 ja matkaa oli reilut 75 mailia. Koska emme halunneet lähteä aamulla aikaisin ollaksemme perillä valoisaan aikaan, päätimme lähteä illalla ja tehdä yöpurjehduksen ja olla aamulla aamun valjettua perillä.
Purjehdusta tuli muutama tunti ja sitten tuuli loppui. Yöllä välillä vähän tuuli ja purjeet auki ja sitten taas loppui ja purjeet sisään. Loppujen lopuksi koneella koko loppumatka ja perillä aamulla noin 10.

Puerto Ricossa istuin iltaa saksalaisessa veneessä ja he varoittelivat saarten väliin pakkautuvasta ennusteita kovemmasta tuulesta. Meillä ei ollut tuulta ennen saarten väliä eikä niiden välillä (Teneriffa-Gomera).

Täällä viereisen kalastusveneen Bill kertoi samaa ja varoitteli erittäin kovista tuulista kaikkien kanarian saarten välissä ja tuulen kerääntymistä saarten eteläpuolelle.
Ilmiö on nimeltään -wind acceleration zones-


Yritimme saada kalaa matkalla mutta ei tarttunut.
Saapumispäivän iltana kun viereen tuli kalastusvene oltuaan koko päivän merellä perkasivat he kalaa laiturilla. Katselin Idan kanssa kannelta touhua ja he kysyivät tykkäämmekö kalasta. Myöntävä vastaus ja pyysivät lautasta tai vatia. Vein uunivadin ja perkaaja leikkasi metrin fileestä 30 cm palan eli 1,5-2kg
wahoota(raitamakrilli). Saatiin kalaa ja valmiiksi fileoituna. Hyvin maukasta pannulla paistettuna.

Tänään Bill kalastusveneestä teki vieheitä veneessä ja katselin ja kysyin voinko tulla katsomaan lähemmin. Hän näytti kuinka tehdään ja pyysi hakemaan omat kalastusvehkeet niin hän voi tehdä minulle. Olin Lanzarotelta ostanut ison kasan tavaraa ja otin kaikki mukaan. Hän teki toimivat vehkeet ja neuvoi samalla millaisen koukut ja miten pitkät vaijerit ja siimat.
1,5 millistä vaijeria ja 1,7 millistä siimaa. Niitä tarvitaan vieheitä varten. Ohkaisempia ei tarvita.
Tosin käytimme pariin vieheeseen ohkaisempaakin vaijeria. Ostin täältä varalle millin siimaa 600 metriä.  Nyt on 0,9  ja 1,0 siimat keloihin. ja 1,7 millin siima perässä vetoa varten. Vaijeri vieheiden tekemistä varten. Siimaa ulos 50-80 metriä ja yksi vähän kauemmas.
Näillä eväillä tästä eteenpäin toivottavasti saadaan kalaa. Wahoota, Tuna, Doradoa, Bonitoa(Boniitti) nyt ainakin. Myöhemmin nähdään, onnistuiko.

Liika vahvoilla vehkeillä saa pieniäkin kaloja mutta liika kevyillä vehkeillä ei saa isoja kaloja.
Tämän kun olisi uskonut suomesta lähtiessämme niin olisin alunperin hankkinut kunnon kalastusvälineet.
Täällä niillä suomesta hankkimillani voi hankkia syöttikaloja mutta muuhun niistä ei oikein ole.
Ne voi säästää suomeen.
Taustalla Teneriffa ja Teiden huippu
Ruska-aika La Gomeralla


Siima 1,7 milliä ja vaijeri vähän paksumpaa, kunnon koukut
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti