sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Garachico

Satama, jota ei ole.

Vihdoinkin aika Gomeralla päättyi ja pääsimme lähtemään.
Viimeisimmät ennusteet antoivat etelätuulta ja palmalle seuraaviksi päiviksi sadetta  ja Teneriffalla poutaa joten päätimme lähteä sinne.

Piti olla tosi kevyttä tuulta ja koneajoa n. 30 mailia. Sekä tietysti kalastusta. Lähdön jälkeen tuuli vähän mutta suoraan takaa ja avattiin vain genua. Kohti tuuli vähän kovempaa ja syy varmaankin saarten väliin kerääntyvä tuuli. Kohta piti jo rullata genuaa sisään kun tuuli taas vähän kovempaa.
No, kun päästään Teneriffan kärjen taakse niin tuuli loppuu.
Ei loppunut mutta rullattiin genuaa vähän sisään.
Koko ajan tuuli reilut 10 ja puuskissa reilut 15. Hyvää vauhtia ilman aallokkoa.
Ensin oli ajatus etsiä sopiva ankkuripaikka mutta koska koko ajan tuuli jonkin verran, suuntasimme Puerto de la cruzia kohti.
Katsoin kartasta, että ohitamme juuri ajateltua ankkuripaikkaa mutta siellä näkyikin aallonmurtaja. Kartassa sitä ei ole (vuoden 2012).
Kata katsoi noonsitilta ja siellä mainittiin uudesta valmistuvasta satamasta. Purje sisään loputkin ja sitä kohti. Hyvä satama, tosin vielä kesken. Laiturille tulee vesi ja sähkö mutta suihkuja, vessoja tai satamakonttoria ei ole. Eli kaikki tarpeellinen löytyy. Passin numero haluttiin mutta ei muuta. Satamamaksujakin aletaan keräämääm ilmeisesti manjana.

Kiva pieni kylä jossa ei paljoakaan turismia.
Täällä muutama päivä ja sitten päivän purjehdus San Miguelin satamaan, jossa valmistellaan vene Kap Verdeä ja ylitystä varten.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti