torstai 31. tammikuuta 2013

MUSTIQUE
11 mailin purjehdus Bequialta ja olimme perillä. Tulimme iltapäivällä ja saimme viimeisen poijun.
Poijuja on 30 ja ne on tarkoitettu alle 70 jalkaisille veneille. Isommat ankkuroivat poijujen ulkopuolelle. Samoin pienemmät mikäli poijuja ei ole vapaana.

Saari on yksityisomisteinen ja 1-3 yön oleskelu poijussa tai ankkurissa maksaa 75 USD.
Erittäin siisti saari. Missään ei näy roskia. Myös yleiset alueet ovat hoidettuja.Tiet ovat hyvät ja patikointireittejä on paljon.
Saari on vain 5 km2, joten kävellen saaren on nähnyt parissa päivässä. Olemme pari päivää kierrelleet saarta ja nähneet hienoja ja suuria ja vielä hienompia ja suurempia huviloita ja asuntoja.

Saarella on maailman rikkailla ja kuuluisilla asuntoja. Englannin kuninkaalliset, Mick Jagger, Tommy Hilfiger, Paul McCartney ja moni muu. Moni ei varmaankaan halua julkisuuteen tietoa keltaisen lehdistön ja muiden uteliaiden takia. Saarella valokuvaaminen on rajoitettua ja samoin Private Property kylttejä on paljon.

Täältä löytyi hienoja autioita hiekkarantoja eilisellä saarikierroksella. Kävelimme 4-5 tuntia mäkiä ylös ja alas ja ylös ja alas ja Ida jaksoi hienosti koko päivän. Välillä kävelimme hiekkarannoilla.
Kävimme tutustumassa myös paikalliseen hevostalliin. Yksityistunteja, maastoilua, mereen uimaan ja kävelemään hevosten kanssa...
Hinnat kuten Suomessa.

Saarella on paljon kilpikonnia luonnossa.

Kaktuksia kasvaa ympäri saaarta todella paljon. Missään ei ole aikaisemmin näkynyt näin paljon kaktuksia.

Iltapäivällä takaisin veneelle kalakaupan kautta. Ostettiin Barracuda ja siitä illallinen.
Mustique Blues Festival on parhaillaan ja illalla kuuntelemme bluesia veneessä lähellä olevasta ravintolasta. Siellä on joka ilta eri bändi.

Löysimme myös leikkipuiston, jonne lähdemme tänään iltapäivällä. Siellä käytiin jo kerran mutta ei oltu tarpeeksi pitkään.

Täällä on hyvä ruokakauppa, jossa hinnat ovat kohtuulliset. Kaupan ulkopuolella on vihannes/hedelmäkoju, josta saadaan loput. Niistä täydennykset ennen huomista siirtymistä seuraavalle saarelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti