maanantai 3. kesäkuuta 2013Bermuda – Azorit

1858 mailia
Koneella ajoa 150 tuntia
15 vuorokautta

Tulimme Hortan satamaan Faialin saarelle torstai-aamuna kello 9.
Olisimme voineet tulla myös aikaisemmin mutta silloin olisimme tulleet torstai-aamuna kello 2. Emme halunneet tulla pimeällä, joten keskiviikon kryssimme kevyessä tuulessa ja auringon paisteessa siihen saakka kun matkaa oli jäljellä noin 60 mailia ja aloitimme koneajon kohti Hortaa.

Matkalla saimme kolme tonnikalaa toisella viikolla. Matkan aikana söimme kalaa joka päivä. Ensimmäisen viikon aikana Promise sai niin paljon kalaa, että he antoivat meille kaksi kertaa kalaa, valmiiksi fileoitua tonnikalaa. 2 kg ja toisella kerralla 3 kg.

Satamassa hoitamaan muodollisuudet customin laituriin ja sitten onneksemme saimme laituripaikan. Satama on aivan täysi, veneitä on aallonmurtajassa neljässä rivissä ja joka paikka täynnä.

Norjalainen Promise, jonka kanssa tulimme koko matkan, tuli vähän ennen meitä satamaan. Muut norjalaiset sekä tanskalainen Bliss tulivat päivä meidän jälkeemme.
Cu@Sea oli jo täällä, koska he lähtivät Bermudalta neljä päivää meitä ennen. Meribelle oli jo täällä, Hakuna Matata tuli kolme päivää meidän jälkeemme.
Sassy Lady, jonka tapasimme merellä tuli päivää myöhemmin. Tuttuja on paljon ja heidän kanssaan illastusta Peterin Baarissa.

Siellä oli myös VVK:n tarra yläpalkissa.
Kukakohan seurasta on se laittanut?

Sataman vierustalla näimme VVK:n Tavinon hienon maalauksen.

Ilma on kylmähkö ja vesi on 16 astetta. Parina ensimmäisenä päivänä avasin ja putsasin toiletin kaikki putket ja letkut ja välillä uimalla ulkopuolelta. Kalkki- ja muut kertymät saatiin pois ja taas toimii. Shitijob well done.

Tänään on taas epävakainen ilma, sataa ja sataa paljon. Eilen paistoi aurinko ja oli ihan kesäinen ilma. Tarkoitus on tehdä saarikierros, huoltaa ja varustaa venettä ja lähteä loppuviikosta joko jollekin muulle saarelle tai suoraan kohti Englantia.
Sää/tuuliennusteet määrittävät hieman tulevaa aikataulua.
Ja
Punaiset shortsit on jalassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti