sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Siellä ollaan tuulensuojassaTortola, B.V.I

Teemalla Tortola tutuksi. Tai ainakin Road Harbour.
Alunperin piti olla pari päivää ja lähteä kohti Azoreita mutta nyt on seisty laiturissa pari viikkoa.

Huomenna päästään ehkä lähtemään. Atlantilla oli aika kovia tuulia pari viikkoa ja nyt ne ovat ohi. Itse asiassa odotettavissa ennusteiden mukaan on kevyttä, tosi kevyttä tuulta ennen Azoreiden korkean kehittymistä.
Paras aika lähteä olisi ehkä vasta toukokuun puolen välin tienoilla. Silloin korkean pitäisi olla paikallaan ja tuulien tasaisemmat.

Täällä on kolme norjalaista venettä, jotka ovat lähdössä huomenna ja me lähdemme heidän mukaan. Tarkoitus on mennä suht nipussa siten, että VHF-kantama säilyy. Jos ei niin ilmoitetaan sijainnit klo 6,12,18 ja 24 UTC. Hekin menevät suoraan Azoreille. Jos jotain yllättävää kelien suhteen tulee, mennään Bermudalle vetämään henkeä ja katsotaan tilanne uudestaan.

St. Maartenilla on paljon veneitä lähdössä seuraavien päivien aikana myös kohti Bermudaa ja Azoreita. Tapasimme suomalaisen Ultima Thulen täällä muutama päivä sitten ja he lähtevät St. Maartenilta maanantaina tai tiistaina. He kävivät hakemassa täältä lisää henkilökuntaa ylitykselle ja lähtivät sen jälkeen St. Maartenille.

B.V.I on nähty ainakin suurimmaksi osaksi. Anegada jäi väliin ja U.S.V.I:llä  St. Thomasilla kävimme laivalla. Matkalla näimme St. Johnin sekä St. Thomasin ankkuripaikkoja. Alunperin piti mennä veneellä sinne mutta käytyämme laivalla ja nähtyämme ankkuripaikat ei ollut hinkua päästä. Samanlaisia paikkoja kuin Brittien puolella.

On se vaan niin, että kaikkeen kyllästyy. Täällä on hienoja rantoja ja snorklauspaikkoja, kirkasta ja lämmintä vettä. Ilma on lämmin. Mutta kun siitä tulee tavanomaista niin se on tavanomaista eikä mitään ihmeellistä, ei se enää innosta. On aika päästä eteenpäin ja erilaisiin paikkoihin.
Odotamme innolla Azoreita. Sitä ennen on tosin kolmen-neljän viikon merellä olo.

Pidämme Spotin päällä noin klo 6, 12, 18, 24 UTC-aikaa.
Kartasta näkee missä mennään.

Yksi norjalaisista veneistä oli saanut tänne (karibialle) tullessa 60 kg:n Blue Marlinin. Yritetään päästä samaan. Mustekalat on viritetty ja koukut teroitettu.


1 kommentti:

 1. Kiva nähdä että olette satamassa.
  Joko punaiset housut on jalassa ;) .....

  Mika minkälaista kalaa tuli ylityksellä??

  Vepekausi on käynnissä ja sää on lämmin samoin veperannan vesi.


  Terv Kimin porukka

  VastaaPoista