sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

KIEL

Lähdimme Simrishamnista klo 9.30 perjantaina ja saavuimme Kieliin klo 13.30 lauantaina.
Alkuun pääsimme purjehtimaan myötätuulessa mutta nopeasti tuuli loppui. Kone käyntiin ja koneella muutama tunti. Tuuli virisi ja nyt sivumyötäisenä ja purjehdimme myöhäiseen iltaan saakka hyvää vauhtia kohti Tanskaa.
Taivaanrannassa näkyi todella tummaa ja meillä oli hyvää aikaan vetää purjeet sisään ennen kuin räsähti ensimmäisen kerran. Olimme joutuneet keskellä laajaa ukkosrintamaa.

Tuulimittari pyöri ja sekoili. Joka puolella salamoi ja jyrisi ja tuuli viuhtoi yli 20 m sekunnissa. Ajoimme koneella yli tunnin ja vasta sen jälkeen näimme kuinka salamointi jäi taaksemme.
Jatkoimme koneella kovassa sateessa joka pikkuhiljaa rintaman jälkeen myös taukosi. Samoin tuuli taukosi. Koneella ajoa.

Yöllä oli jotain seurattavaa kun laivoja kulki jatkuvana virtana vieressä vievää väylää pitkin.

Aamuyöstä ohitimme tuulimyllypellon Tanskan edustalla.Fehmarin kärjeen jälkeen pääsimme ottamaan suunnan
kohti Kieliä.

Piti katsoa vasemmalle ja oikealle kun ylitimme tanskan ja saksan välissä kulkevan laivaväylän.
Laivoja tuli kummastakin suunnasta ja vauhti oli aika kova.
 Tuulikin heräsi ja tietysti suoraan edestä. Viimeiseen saakka vastatuulta.

 Pääsimme kuitenkin lämpimässä aurinkoisessa ilmassa Kielin Yacht Clubin satamaan, jossa vanhempani jo odottelivatkin. Vene kiinni, pari rantautumislonkeroa ja peruspuuhiin, polttoainesuodattimen vaihto ja tuulimittarin johtojen tarkastus. Suodatin tuli vaihdettua mutta tuulimittari edelleen näyttää mitä sattuu.
Todella lämmin ilma, yli 25 astetta. Illallakin yli 20 astetta.

Idan paras kaveri Hedda tuli vanhempien kanssa alkuillasta käymään veneellä. He olivat kotimatkalla Suomeen ja tulivat moikkaamaan ja lähdimme koko porukalla syömään kävelymatkan päässä olevaan ravintolaan. Hyvä paikka, hyvä ruoka, hyvä olut. Paikka oli aivan täynnä, joten käynti venähti niin, että lapset olivat valmiita nukkumaan. Kävely satamaan, Heddan ja Idan hyvästit ja veneelle nukkumaan.Huomenna on tarkoitus lähteä Kielin kanavaan.

Jokohan nyt alkaisi hieman leppoisampi veneily.

Itämeri ei ollut tänä kesänä ihan kiva. Tosin sama tilanne oli viime kesänä etelä-Itämerellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti