torstai 22. marraskuuta 2012

Tänään on lähtenyt paljon veneitä. Osa menee suoraan yli ja osa Kap Verdelle.
Huomennakin lähtee paljon veneitä, joista viiden kanssa olemme jutelleet.

Täällä on viileää. Ulkona pitää olla pitkähihainen paita että tarkenee.
Yöt ovat viileitä, noin 15-16 astetta. Tosin se on hyvä, että saa nukuttua hyvin.
Muutaman päivän päästä ollaan taas muutamaa astetta lämpimämmässä.

Nyt poistumme euroopasta, joten meidän on kirjauduttava ulos eli saada lähtöleimat.
Täältä satamasta saimme crew listan leimoineen. Se ei ole virallinen mutta mahdollisesti seuraavassa satamassa ollaan vaan kiinnostuneita, että on joku lähtöleima. Saa nähdä kun päästään perille.
Virallinen lähtöleima olisi pitänyt hakea Santa Cruzista ja olisi pitänyt tietää tarkka lähtöpäivä. Täältä on matkaa Santa Cruziin noin 60 kilometriä, joten muuten olisi saanut varata monta tuntia asian hoitoon. Mahdollisesti se olisi onnistunut  myös Los Cristianoksessa mutta eipä tarvinnut matkustaa kumpaankaan.

Kaiken pitäisi olla valmista mutta silti vähän jännittää tulevat purjehdukset. Tuulten pitäisi olla sopivia ja aallokon suht pientä mutta tänä kesänä tuulet ovat olleet kovia ja paljon matalapaineita on liikkunut sinne sun tänne. Ennusteet muuttuvat päivittäin ja matkan aikana täytyy ottaa ennusteita satelliitin kautta, jotta nähdään mitä kautta mennään. ja joudutaanko kiertämään. Suunnitelma on mennä suoraan.

ARC-purjehdus lähtee Gran Canarialta Las Palmasista sunnuntaina eli kolme päivää meidän jälkeemme. Voi olla, että näemme nopeimmat veneet jos he valitsevat eteläisen reitin eli kulkevat 100-150 mailin päähän Kap Verdestä ja kääntyvät sitten länteen.
Saksalainen yksinpurjehtija joka on samassa laiturissa aikoo mennä suoraan Karibialle ja toivoo, että keskellä tuulee. Ainakin ennusteet näyttävät, että ei tarvitsisi suunnata ensin etelään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti