perjantai 1. helmikuuta 2013

Mustique 28.01.13 - 01.02.13Vi hade en kort eftermiddags seglats hit till ankarviken, eller igentligen ligger man vid bojar.
Det kostar 200 ecd för 3 nätter, man betalar det fast man skulle vara bara 1 natt.
Vi betalar för 3 nätter o en gratis, för dom kom alldrig ut till båten dagen vi kom, och på kvittot står ankomstdag 29.01.
Det här är nog ganska rullig plats att vara, men vi klagar inte, och vi vill faktist se den här ön också när vi nu ängång är här. Detta är säkert den snyggaste ön av dessa öar här, inte ett rosk i naturen, och allt är väl sköt.

2 dager gjorde vi långa promenader, först norra delen och igår södra delan av ön. Ida 5 år har faktist orkat jätte duktigt med de långa promenaderna som går upp o ner, ner o upp.
Vi har bongat in öns alla sandstränder, sätt många sköldpaddor i naturen och traskandes över vägarna, ödlor i massor och inte tal om alla de stora fina villorna som kändisar och kungliga har här på ön.
Bojviken

Spa/Gym ställets gårdsplan

Några större villor inne i det gröna


Lagon Bay

Lisää kuvatekstiTroligen den största "villan" på ön, iallafall lågen högst uppe


Ön har också en liten matbutik med bra sortiment och inte något dyrare alls än de andre öarna.
Restaurangen vid stranden har nog riktiga turistpriser igen.
Igår köpte vi barricuda från den lokala fiskhandlaren, smaklös fisk, gäddan hemma i Finland smakar mera.

Fruktståndet på ön

Nu har vi konstaterat att det finns ännu ett inte så trevligt båtfolk förutom fransmännen och italienarna, jo nämligen usa borna fick igår kväll ett långt minus av många båtar liggande här.
Det var en hyresbåt med usabor ombord, som försökte ankra om i mörkret, och lägga sig mellan bojerna, men var helatiden för nära någon båt. Det tog dem över 1 timme att fatt fast folk ropa från båtarna åt dem, att för nära, att faktist lägga sig utanför bojplatserna för ankkare.

Idag skulle vi till lekplatsen på eftermiddagen, men men akke kungligheter! Hela ön är stängd, man får  bara röra sig på strandgatan. Det är också förbjudet att ta kamera i land, dom kollar väskorna vid jollabryggan.
Allt detta för att engelska prins Williams och Andreu kommer nu hit och skall semestra, så är ön stängd i 2 veckor. Tex. Taxikuskerna får inte köra runt på ön, men staten betalar åt dem missad förtjänst.
Vi hade tur att vi hann utfårska ön dagarna innan och ta foton.

Vi har trivats med vistelsen på denna ö, fasten lite rullig vik att ligga i.
Mika tar en glimt bakåt i tiderna


Det enorma flygfältet

Lekplatsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti